Hoe kies je een bank?

Je hebt je budgetplan opgesteld, dat is al een mooi begin! Maar… je hebt natuurlijk ook nog nood aan een goede partner in crime: een bank. Nu is het kiezen van een bank geen sinecure, integendeel. Het iets waar enorm veel aandacht aan besteed dient te worden. Het is niet zoals het kiezen van een bakker, waar je zo maar eventjes binnen wandelt om een brood te kopen. Neen, het dient een instelling te zijn, waarmee je een click voelt en waarmee je bereid bent een samenwerking op lange termijn aan te gaan.

Voorafgaande vragen

Vooraleer je je op zoektocht begeeft naar die ene goede bank, dien je jezelf af te vragen waarnaar je precies op zoek bent. Wil je hulp voor je professionele situatie en wil je enkele projecten op poten zetten? Ben je op zoek naar een goede partner om je met raad en daad bij te staan bij het aangaan van een lening? Of ben je eenvoudigweg op zoek naar een bank voor je verzekeringen en rekeningen? Je ziet: er gaan vele vragen vooraf aan de zoektocht naar een bank en het is dan ook van uiterst belang om een duidelijk antwoord voor ogen te hebben vooraleer je daadwerkelijk overgaat tot het kiezen van een bank! Op de website BelgischeBanken.com kan je alle banken vinden die ons land actief zijn!

De optelsom der beheerskosten

Waar je goed dient op te letten bij het kiezen van een bank, zijn de beheerskosten. Er zijn namelijk banken op de markt doe je een som aanrekenen om een zichtrekening te openen en dus ook om houder te zijn van dergelijke rekening. Nu zijn er natuurlijk banken die dit volledig kosteloos aanbieden, zoals Argenta, Deutsche Bank en Axa. Hou deze dus zeker goed in je achterhoofd bij je uiteindelijke beslissing.

Interesten – Hou ze goed in de gaten

Ben je nog niet zo goed thuis in het goed in de gaten houden van je rekeningen? Dan is het van groot belang dat je toekijkt op een bank die geen of niet al te veel debet interesten aanrekenen, wanneer je saldo onder nul duikt. Dit kan weleens gebeuren, zeker wanneer je net grote aankopen hebt gepleegd. Let dus op deze mogelijke debet interesten! Zo rekent Deutsche Bank zo'n 8% aan en Delta Lloyd zo'n 12% bij je online zichtrekening!

Het prijskaartje van je kaarten

Het is één ding om rekeningen te openen, maar het is al iets geheel anders als je hiervoor een extraatje dient te betalen. Aan je rekening wordt namelijk al snel een bankkaart of kredietkaart gelinkt en de prijzen die hieraan vasthangen kunnen ook vrij veel verschillen naargelang je gekozen bank. Wil je hierbij geld uitsparen? Ga dan voor een goedkope bank als Argenta, Record Bank of Deutsche bank!

Online bankieren

Online bankieren is de laatste nieuwe trend in de bankwereld. En geef toe, wat is nu makkelijker dan vanuit je luie zetel of aan je keukentafel te kunnen bankieren? Bankieren bij je thuis en dat tripje naar je bank uitsparen, beter dan dat kan het niet. Maar… dit wordt niet bij alle banken zo maar gratis aangeboden. Vaak wordt namelijk een soort van jaarlijkse bijdrage verwacht! Deze kan je echter vermijden door te kiezen voor een bank die deze service volledig kosteloos aanbiedt, zoals Argenta en De Bank van de Post.