Vakantie: hoe waar voor je geld krijgen

Tijdens tijden van crisis – zoals we de afgelopen jaren hebben kunnen ondervinden – is het meer en mee aan te raden om je vakantie zo goed mogelijk uit te stippelen en om je geld zo optimaal mogelijk te besteden. Waar krijgen voor geld? Kies je dan zorgvuldig je eindbestemming uit! Op deze pagina vind je alvast enkele mogelijkheden terug.

Bulgarije – Zonnig én betaalbaar

Bulgarije staat gekend voor de bekende uitspraak zon, zee en strand. Eigenlijk vormt Bulgarije geen echte badplaats, maar er is wel een zandstrand en wat voor eentje! Het strand is maar liefst 8km lang en is gelegen aan de Zwarte Zee. Ben je voorstander van een weekje strandliggen in combinatie met een meer dan goed uitgaansleven? Dan is Bulgarije een absolute must!

Malta – Verre reis én betaalbaar

Malta is reeds zo'n vier à vijf uur vliegen, dus dit kan al als een verre reis beschouwd worden. Het is echter gelegen binnen Europa, maar je zal tegelijkertijd zien dat eens je op Malta bent geland, je je veel verder weg waant! Het voelt er tropisch aan, het is een pracht van een combinatie tussen stad en natuur en dit tegen een prima Europese prijs! Bovendien is het ook fijn om te weten dat indien je voorstander bent van een huurauto, je zeker geen tonnen geld zal dienen te spenderen aan benzine en je ook vaak halt zult kunnen houden voor een lekker hapje voor een prijsje!

Duitsland – Prachtig stedelijk landschap én betaalbaar

Duitsland maakt reeds geruime tijd deel uit van het rijtje der voordeligste vakantiebestemmingen. Zo gaat Duitsland landen als Frankrijk en Spanje vooraf en ook qua goedkope steden lijkt Duitsland goed te scoren met maar liefst vijf vermeldingen in de top-20 der goedkoopste steden wereldwijd! Overweg dus zeker een citytrip naar steden als Berlijn, Hamburg of Düsseldorf! Deze laatste is vooral tijdens de feestdagen een absolute aanrader!

Kroatië – Heerlijk eten én betaalbaar

Kroatië geniet de laatste jaren van een steeds groter wordende populariteit, maar waarom zou jij en je gezin een tripje moeten boeken naar Kroatië? Wel, het is the place to be als je eventjes weg wilt zijn van alle dagelijkse beslommeringen en problemen en het heeft je werkelijk alles te bieden: een mooie cultuur, een heerlijke keuken en dit alles in een prachtige natuur. Kroatië vormt een betaalbaar alternatief voor andere kustplaatsen als Spanje en Italië!

Conclusie

Het is aan te raden om alle mogelijkheden uit te pluizen wat betreft mogelijke vakantiebestemmingen. Voor elk budget is er namelijk heel wat op de markt! Je kan steeds je vakantieplannen integreren in je huidige budgetplan, zodat je niet hoeft te vrezen voor eventuele negatieve cashflows en je onbezorgd je vakantie kan doorbrengen met je gezinnetje. Zorg ervoor dat je waar krijgt voor je geld!